Home

Nrk skole vannets kretsløp

Vannets kretsløp - NRK Kultur og underholdnin

En animasjonsfilm om vannets kretsløp Vannets kretsløp på vinduet! Naturfaglige blikkfang som stimulerer til observasjon kan være så mye forskjellig. Prøv denne aktiviteten med vannets kretsløp i en plastpose. Naturfagsenteret Bruk helst en plastpose med flat ziplås på toppen. Fyll den.

Vannets kretsløp - YouTub

Hva gjør at vann går fra en form og over i en annen? Vi skal prøve å besvare det spørsmålet på en morsom og underholdende måte, ved å forklare vannets kretsløp for barn.. Vann er et viktig element på jorden: 75% av jordens overflate er dekket av vann, men bare 3,5 % av det er ferskvann Hele 70 % av jordoverflaten er dekket av vann. Det er grunnen til at vi kaller jorda den blå planeten. Vannmengden er den samme som den har vært siden jordas begynnelse - fordi vannet går i kretsløp Gratis klipparkiv for bruk i undervisningen. Organisert etter læreplanene

naturfag.no: Vannets kretsløp

Vannets kretsløp. Flommene er en del av vannets kretsløp. Vannets kretsløp handler om den sirkelen vann beveger seg i gjennom naturen. Kort fortalt: Vannet i havet fordamper. Dampen stiger til himmelen og blir til skyer. Skyene kan bli regnskyer. Vannet kommer ned igjen som regn 70 prosent av jordoverflaten er dekket av vann, og uten vann ville det ikke ha eksistert liv her. Vann er opphav til mange konflikter i verden, og slår klimaprognosene til, vil disse konfliktene.

Ressurser / Digitaldidaktikk

Samtale med elevene med utgangspunkt i bildet av kretsløp, spørre, skrive svar på tavla. Lenker og materiell. Naturfag.no—vannets kretsløp på vinduet. Naturfag.no—rollespill om vannets kretsløp. Naturfag.no—begreper knyttet til temaet snø, is og vann. Naturfag.no—islykt. Naturfag.no—isbit i vann. Naturfag.no—iskremfabrik Vannets kretsløp . Vannets kretsløp - eller den hydrologiske syklus - er j ordas eget resirkuleringssystem. Siden vann sjelden forsvinner fra planeten, eller kommer hit fra verdensrommet, er det vannets kretsløp som sørger for at elvene hele tiden renner ut i havene, og at atmosfæren inneholder skyer og regn. Uten denne syklusen ville det ikke vært liv på j orda Se filmen vinnerne fra NKH laget om vannets kretsløp. I høst har tre grupper fra 3D og Animasjon og Illustrasjon fra Norges Kreative Høyskole i Trondheim fått i prosjektoppgave av Energisenteret å lage en informasjonsfilm Read mor Vi lagde denne animasjonen for Energisenteret (eis.no) høsten 2014. Oppdraget gikk ut på å lage en animasjon som skal vise barn hvordan vannet drar gjennom v..

Vannets kretsløp er den største og mest energikrevende prosessen på jorda. Nærmere 23 % av innstrålt solenergi brukes til dette kretsløpet. Da har allerede skyene, som er en del av kretsløpet, reflektert ca 30 % tilbake til verdensrommet. Til sammenlikning bruker vind og havstrømmer ca 1 % og fotosyntesen bare 0,02 % av solenergien Vannets kretsløp på vinduet! Forsøk og praktisk arbeid barnetrinn 1-2 barnetrinn 3-4 barnetrinn 5-7 Vannets vei - fra skolegård til fjord (nrk. no) Vannmasser og vannmolekyler (nrk.no) (nrk. no) Vannkunnskap (vannkunnskap. no.

 1. Vannets kretsløp. Ikke tilgjengelig lenger. Kroppens kretsløp. Teksting på NRK TV. Mange av våre program har tekst du enkelt kan slå av og på ved å klikke tekst-symbolet nede til høyre i avspillerkontroller. Om programmet ikke har tekst-symbol i avspillerkontroller,.
 2. Vannets kretsløp . Vannets kretsløp er jordas eget gjenbrukssystem. Siden vann sjelden forsvinner fra planeten, eller kommer hit fra verdensrommet, er det vannets kretsløp som sørger for at elvene hele tiden renner ut i havene, og at atmosfæren inneholder skyer og regn
 3. Sol og vann er forutsetninger for alt liv på Jorden. Mengden vann på kloden er konstant, og vannet finnes i tre former: fast, flytende og som damp. Her forteller meteorolog Åsa om vannets.
 4. Vannets kretsløp i naturen, eller det hydrologiske kretsløpet, er vannets sirkulasjon mellom havene, atmosfæren og Jordens overflate. Vannet veksler mellom is, flytende vann og vanndamp, og er i stadig bevegelse, fra havene til luften ved fordampning, og tilbake til havene og landjorden som nedbør.
 5. Vannets kretsløp Vannets kretsløp er jordas eget gjenbrukssystem. Det er vannets kretsløp som sørger for at elvene hele tiden renner ut i havene. Og for at atmosfæren inneholder skyer og regn. Uten dette kretsløpet ville det ikke vært liv på jorda
 6. Norsk dokumentarserie. Kampen om å kontrollere ferskvannet kommer til å påvirke livene våre i sterkere grad enn før. Serien er tatt opp i 25 ulike land i samarbeid med professor Terje Tvedt, som sto bak den tidligere serien En reise i vannets historie. Det finnes gigantiske men ukjente planer om å utnytte vann på nye måter, og om å flytte vann i store kunstige elver til områder der.

Elevprodusert digital fortelling i naturfag på Brunla ungdomsskole der elevene skulle presentere et valgfritt emne i faget. Formålet var først og fremst å læ.. Du er her: Skole > Vannets kretsløp. Vannets kretsløp. Kort forklart om vannets kretsløp. Sjanger Faktaoppgave Språkform Bokmål Lastet opp 06.03.2005 Tema Naturfag. Vannet befinner seg i et stadig kretsløp. Solvarmen fører til at vann fordamper fra hav. Søk i NRK TV. Tidligere funn. Utforsk våre kategorier. Skoleprogram. Kroppens kretsløp. Ikke tilgjengelig lenger. Vannets kretsløp. Ikke tilgjengelig lenger. Kroppens kretsløp. Tilbake til episodelisten Kretsløp. Kroppens kretsløp. Kroppens kretsløp; Tillatt for alle; 10.

Teksting på NRK TV Mange av våre program har tekst du enkelt kan slå av og på ved å klikke tekst-symbolet nede til høyre i avspillerkontroller. Om programmet ikke har tekst-symbol i avspillerkontroller, kan dette bety to ulike ting: Enten mangler programmet dessverre tekst, eller så har programmet tekst som er en del av selve videobildet (innbrent) NRK Skole-Klima NRK Skole. Vær og klima. Filmene omhandler materiale fra lokale forhold og miljøspørsmål, til store globale klimaspørsmål og FNs bærekraftmål. Utforske og beskrive vannets kretsløp og gjøre rede for hvorfor vann er viktig for livet på jorda Trinn 5- Hva stemte en sjetteklasse på Ekeberg skole? Se denne filmen! Dagens nyheter. Torsdag 5. november 2020. 1. Senterpartiet går kraftig fram på meningsmåling 2. Vil ta farvel hjemme 3. Vikinggrav plyndret. Dagens nyheter. Onsdag 4. november 2020. 1. Valgoppsummering kl. 05.54 2. Sildegull 3 Børsa skole ligger i nærheten av et vann, en bekk, en elv og fjorden. I undervisningsopplegget «Vannets kretsløp» utforsket elevene vannets vei fra et lite vann, videre ned bekken som til slutt renner ut i ei elv, som renner forbi skolen. Videre fulgte de vannet fra skolen helt ned i fjæra, der elva renner ut i fjorden Vannets Kretsløp for Barn The Water Cycle for Schools, Norwegian. Amerikas geologiske undersøkelse (USGS) og FNs mat og jordbruksorganisasjon (FAO) har gått sammen for å lage en plakat om vannets kretsløp for barn opp til ungdomsskolealder

naturfag.no: Vannets kretsløp på vinduet

Og på skolen skulle vi undervise om vannets kretsløp. Vi ønsket, når vi satte oss ned for å planlegge, å ta utgangspunkt i barnas egne opplevelser og aktivitet i den naturen de beveget og lever i. Vi ønsket å ta utgangspunkt i vannets kretsløp slik elevene opplever det, gjennom regn og dammer, gjennom bygging og herjing Vannets kretsløp Sammen med eierkommunene utgjør NRV IKS og NRA IKS kretsløpet fra vannkilde til abonnenten, og tilbake til naturen. Trykk på boksene og les om hvordan vannet hentes og behandles før det kommer til deg, og hva som skjer med avløpsvannet før det slippes ut i Nitelva Vannets kretsløp - animasjon. Finn ressurs . Klassetrinn Småskole Mellomtrinn Ungdomstrinn For lærere Fag Alle fag Engelsk Fransk Kunst og Håndverk Matematikk Musikk Naturfag Norsk RLE Samfunnsfag Tysk Utdanningsvalg Valgfag Type ressur

Vannets kretsløp 1: En forseglet miniatyrhage Lag et lukket kretsløp i et syltetøyglass. Når du skrur på lokket skal du aldri mer behøve å vanne planten Skole, kontor & dokumentasjon Møbler & innredning LEGO Bord Start Tips Tema Vær Vannets kretsløp. Tips. Vannets kretsløp Tipsnummer 9278 Vanskelighetsgrad: Sol: Klipp ut en sol som passer i venstre hjørne av skoesken Enklere fullskalaeksperiment må man lete etter. Tegn vannets kretsløp på en samlepose. Hell i litt vann, steng posen og heng den opp i et vindu. Etter en stu.. Vannets kretsløp 2: Et eple-rynketryne Det er mye rundt oss som vi ikke tenker på at inneholder vann. Her skjærer vi ut et epleansikt og observerer hva som skjer når vannet fordamper fra eplet Vannets kretsløp, også kjent som den hydrologiske syklusen, er den kontinuerlige bevegelsen vann har i jordatmosfæren.Denne drives av solenergien og er nødvendig for alt liv på jorda. Når vannet beveger seg gjennom kretsløpet veksler det mellom fasene flytende, fast stoff og gass.Vannet beveger seg fra vannlager til vannlager, for eksempel fra elv til hav, gjennom prosessene fordampning.

Hvordan forklare vannets kretsløp for barn - Du er mamm

Vannets kretsløp vil starte ved at varmen fra lampen varmer opp vannet i havet, som så vil fordampe og kondenser i skyen. Vanndråper vil så falle ned som regn over innsjøen. Tips til undring: Vil vannet i innsjøen være salt Pedagogisk og åpen modell som viser vannets kretsløp med fordamping fra havet og kondesasjon over fjellet. Forsøket gjøres ved at man fyller vann i havet og is i skyen. Bruk en bordlampe (ikke inkludert) og varm opp havet. Etter litt tid begynner det å regne over fjellet og regnvannet renner tilbake i hav..

Du er nå inne som gjest ()Framsiden; Hjemmesider ». Elverum ungdomskole; Elverum læringsenter; Frydenlund; Hanstad barne- og ungdomsskol Vannets kretsløp . Vannets kretsløp - eller den hydrologiske syklus - er j ordas eget resirkuleringssystem. Siden vann sjelden forsvinner fra planeten, eller kommer hit fra verdensrommet, er det vannets kretsløp som sørger for at elvene hele tiden renner ut i havene, og at atmosfæren inneholder skyer og regn Vannets kretsløp. Vannet vi ser på Jorda i dag er det samme vannet som var der på dinosaurenes tid. Det resirkuleres hele tiden gjennom et sirkulasjons­system som drives av Sola. Om dagen blir vannet på jord­overflaten oppvarmet Dramatisering: Vannets kretsløp( bruke vannkoker. Plastpose fylt med vann, nål, en ball. Elevene skal våre sol, fjell og bakken evt hus trær, blomster, gress. 20-25 Muntlig og skriftlig arbeid i timene. Kameratvurderi ng. Oppgaveløsing i grupper Spørsmål i ukeslut Et norsk-svensk team med arkitekter og landskapsarkitekter skal sammen skape et trygt, lekent og lærende skolemiljø som fremhever vannets naturlige kretsløp, dets kraft og betydning, skriver LINK i en pressemelding. Når Gøteborg feirer 400 års jubileum i 2021 blir temaet «Världens bästa stad när det regnar»

Elevkanalen - 1. Vannets kretsløp - TV 2 Skole

NRK Skole - Lærerike programmer og klip

Om vannets kretsløp - Norsksone

 1. Et nettsted der du selv kan gjøre oppgaver for å lære deg norsk, samfunnsfag, matematikk, naturfag og engelsk. Du kan velge mellom språkene norsk bokmål, norsk nynorsk, engelsk English, arabisk العربية , dari دری, pashto پښتو , tigrinja ትግርኛ og kurmandji Kurmancî
 2. Hvilke vannmagasiner inngår i vannets kretsløp? Hva menes med vannets oppholdstid i et vannmagasin? Hvordan regner vi det ut? Hva er forskjellen på transpirasjon og evapotranspirasjon? Hva menes med nedbørfeltet for et vassdrag? Hva menes med vannbalansen i et nedbørfelt? Hvorfor finner vi de største nedbørfeltene på Østlandet og i.
 3. Vannets kretsløp, også kjent som den hydrologiske syklusen, er den kontinuerlige bevegelsen vann har i jordatmosfæren.Denne drives av solenergien og er nødvendig for alt liv på jorda. Når vannet beveger seg gjennom kretsløpet veksler det mellom fasene flytende, fast stoff og gass.Vannet beveger seg fra vannlager til vannlager, for eksempel fra elv til hav, gjennom prosessene fordampning
 4. Hovin skole har unike muligheter for å ha undervisning utendørs. I vår var prosjektet Klima, Miljø og Livsstil sammen med 1. og 2. trinn på Kælahaugen, der temaet var vår i skogen. Turen den 16. september gikk ned mot Gaula. Tema denne dagen var Nysgjerrigper - og vi skulle se nærmere på vannets kretsløp og insektene i skogen
 5. Quiz om vann og vannets kretsløp 1. Quiz om vann og vannets kretsløp 2.Klasse 14/10-2016 2. Spørsmål 1 Hvilke tre former av vann har vi? a) Vann, is og damp b) Vann, saft og is c) Damp, skyer og vann 3. Spørsmål 2. Hvor varmt må vannet være før det koker vanligvis? • a) 50 grader • b) 80 grader • c) 100 grader 4
 6. Vannets kretsløp (gjere greie for indre og ytre krefter på jorda, rørsler i luftmassane, krinsløpet til vatnet, vêr, klima og vegetasjon og drøfte samanhengar mellom natur og samfunn.) IKT Regning Lesing Skriving Muntlig Non-stopforsøk naturlig utvalg Twigfilm om Darwin og utvilklingslæren: Prøve uke _____ Kapittel 3 Tellus
 7. TV 2 er Norges beste nettsted for nyheter, sport, underholdning, vær, tv-guide og video

Alt om vann på 5 minutter - NRK

 1. Prøv TV 2 Skole. Velg innlogging. Med Feide. Uten Feide. ALT gratis for HELE skolen i tre måneder! prøv ut alle fag og nyhetsprodukter; få uforpliktende tilgang for skolen din i tre måneder; tilgangen blir ikke automatisk fornyet; NB! Husk å informere alle lærere og elever om tilgangen
 2. For skoler; Vannets kretsløp; Vann- og avløpsetaten Meny Om oss; Innbyggerhjelp; Kontakt; Kontaktinformasjon Nettstedskart English Presse For ansatte Facebook Twitter Instagram. Personvern og informasjonskapsler.
 3. Vannets kretsløp er et bra eksempel på et tema der vi trenger en modell. Muntlige ferdigheter Samtale Teknologi Designe og lage et produkt basert på en Hva er psykisk helse NRK skole Gaia 4 s. 149-159 Muntlige ferdigheter Helse-tankekart Lage en liste med lure helsetips. En felles som kan henges i gangen, eller gruppevis

Musikkvideoer NRK Super 97 episode. Barne-TV 98 episode. Barne-TV 99 series. Paw Patrol 100 series. Sjuende 101 series. Modig 102 series. Unik - om barn på sykehus 103 series. Supernytt 104 series. Min venn Marlon. Musikkvideoer NRK Super 61 series. Halen i klem 62 series. Pippi Langstrømpe 63 series. Piratene i gata 64 series. Sol, snart seks 65 series. Gubben og katten 66 series. Inni granskauen 67 series. Jonahs dyreverden 68 series. Labyrint.

«Vannets kretsløp binder altså hele menneskeheten sammen i en form for skjebnefellesskap, samtidig som det skiller mennesker og samfunn fra hverandre.» Så historien kan virkelig lære oss noe om menneskelivet vidergående skole i vinterhalvåret (sept-april). VANNETS MULIGHETER? Vannets kretsløp skaper fornybar energi Bruk av vann • vannfall og vannkraft • vann til industriformål • avansert bruk, vann som redskap • miljøhensyn, bruk og misbruk Det livgivende vannet Elevene har laget plakater med temaet vær og vannets kretsløp. For å illustrere har de brukt tegninger og bilder. Elevene laget solstråler med gule binderser og vulkanutbrudd med tørket klementinskall, fakta er gjemt bak titt-inn bokser og lapper gjemt i konvolutter Om vannets kretsløp Det kan være vanskelig å tro, men vannet du drikker i dag har eksistert på jorden siden begynnelsen av tid. Det er riktig. Det samme vannet som egypterne brukes til å vanne sine avlinger er fortsatt her; og vi skylder det til den fantastiske vann sy Et økosystem er alle de levende organismene som finnes på et sted og miljøet de lever i. Et økosystem kan være lite - som en pytt, større - som en skog, eller sies å omfatte hele biosfæren, det vil si den del av Jorden (jord, vann, luft) der levende organismer kan eksistere. Økosystem er et viktig begrep innen fagfeltet økologi

Undervisningsopplegg barn Vannkunnska

Vannets kretsløp 09.15 -10.00 Sammenhengen aktivitet. «Boks Vi følger opplegget NRK Super har laget i samarbeid med Redd Barna. Opplegget avslutter med BlimE-dansen torsdag kl. 12. - Vi har sagt til elevene at det er en fordel hvis de kan komme på skolen i gymklær på tirsdager. Siden vi d Vannets kretsløp er en av pro-sessene, den mest energikrevende på jorda. Over 20 % av innstrålt solenergi går til å drive vannets kretsløp. Da har allerede skyene og havene, som er en del av kretsløpet, reflektert ca. 30% av energien tilbake til verdensrommet Vannet på Jorden er i konstant bevegelse rundt i et evig kretsløp Vannet på Jorden ligger nesten aldri i ro, vannets plassering og form endres konstant. La oss ta en titt på vannets kretsløp

Denne uka har elevene på tredje trinn fått i oppgave å gjennomføre et forsøk som viser at stoffer og stoffblandinger kan endre karakter når de blir utsatt for ulike påvirkninger (kompetansemål etter fjerde årstrinn) vannets kretsløp, også kjent som den hydrologiske syklusen, beskriver kontinuerlig bevegelse av vann på jordas overflate, samt over og under det.Selv om balansen av vann på jorda forblir tilnærmet uendret over tid, kan enkelte vannmolekylene kommer og går i en atmosfære av det.Vann beveger seg, for eksempel fra en elv eller havet fra havet til atmosfæren via fysiske prosesser som. Vannets kretsløp av Markus og Ruben. Hauge skole. 31. mars 2016 · Markus og Ruben i 7.trinn laget en morsom og lærerik film om vannets kretsløp. Filmen er sluttproduktet i en valfri naturfagoppgave om vær og klima, og er laget helt uten hjelp

Været

Vannets kretsløp Skolerom

Vannets kretsløp - animasjon. Naturfag.no. Grubletegning - frø i mørket. The joy of stats. Allmyfaves. Prezi. Store Norske Leksikon. Tagxedo - ordsky. NRK Skole - lengdegrader og breddegrader. Wiki om musikkinstrumenter og sjangere. Time toast - tidslinje. PowToon. Text-to-speech. Wolfram alpha. Slice it! smartskole.no Vannets kretsløp - animasjon. Naturfag.no. Grubletegning - frø i mørket. The joy of stats. Allmyfaves. Prezi. Del & bruk - omvendt undervisning. Store Norske Leksikon. NRK Skole - fortellinger og stemmebruk. NRK Skole - lengdegrader og breddegrader. Engelsk grammatikk - oppgaver. Norsk-tysk ordbok Vannets kretsløp - animasjon. The joy of stats. Del & bruk - omvendt undervisning. Store Norske Leksikon. Tagxedo - ordsky. Socrative. Freemind - tankekart. Edmodo - twitter for klasserommet. Geography action - skriv ut kart. NRK Skole - lengdegrader og breddegrader. Time toast - tidslinje. PowToon. Bookabi - lag din egen illustrerte. Hvordan å lære barn vannets kretsløp 'Mamma, hvorfor vann faller fra skyene? ', dette er et uttrykk som våre barn trolig har bedt oss mer enn en gang. Og muligens, etter en kort forklaring om regnet, og vann syklusen generelt ønsket de små i huset å vite mer og mer. Selv om denne type kunnskap barna tilegne seg på skolen,. Utforske og beskrive vannets kretsløp og gjøre rede for hvorfor vann er viktig for livet på jorda Trinn 5-7 Gi eksempler på hvordan tradisjonell kunnskap har bidratt og bidrar til naturvitenskapelig kunnskap Trinn 8-10 Drøfte hvordan energiproduksjon og energibruk kan påvirke miljøet lokalt og globalt Trinn 8-1

 • Powerpoint folie zuschneiden.
 • Rub master wiwi.
 • Florø fotball styre.
 • Mini rettetang test.
 • Parring hund.
 • Wunder buch.
 • Hochzeitstanz crashkurs münchen.
 • Microblading aftercare.
 • Ratiopharm arena sitzplätze.
 • Nordnet superfondet finland.
 • Velo city energy spike.
 • Landratsamt ludwigsburg öffnungszeiten.
 • Standesamt lüdinghausen fotos.
 • Ampho moronal lutschtabletten.
 • Bjarte tjøstheim underholdningsavdelingen.
 • Hochzeitstanz crashkurs münchen.
 • Tallene 0 20.
 • Columbia class sub.
 • Yamato movie.
 • Semsket skinn sofa.
 • Bästa nanoakvarium.
 • Kindertanzen oldenburg.
 • Utstyr vårbaby.
 • Hvordan behandle kloremerker.
 • Amsterdam coffee shops 2017.
 • Kolesterol normal.
 • Stundenplan ostfalia recht.
 • Free streaming tv shows full episodes.
 • Fv saga ownership.
 • Jeep ersatzteilkatalog.
 • Bilag.
 • Biltema fotopapir.
 • Kvinnelig grunder støtte.
 • Halloween party kaiserslautern 2017.
 • Despicable me characters.
 • Mazedonisches restaurant zwickau.
 • Rørlegger utdanning privatist.
 • Normal vekt 13 år.
 • Hva gjør dere på nyttårsaften.
 • Dante commedia.
 • Circle k rabattkort.